Rentetjek

Slip for at betale for meget i rente på dit lån med et rentetjek.

Derfor er et rentetjek en god idè

Mange tror fejlagtigt, at når først de har et lån og en rente, så er det dét, der er gældende i lånets øvrige løbetid. Det er heldigvis ikke sandt. Du kan på et hvert tænkeligt tidspunkt få et rentetjek på dine lån. Et rentetjek er et tjek af, hvorvidt dine renter er de mest favorable på markedet, eller om du kan få et tilsvarende lån billigere et andet sted.

Her på MitSamlelån.dk kan du naturligvis søge om samlelån, men du kan også søge om rentetjek på ét eller flere af dine lån. Det kan du gøre, uanset om du ønsker eller har mulighed for at samle dine lån eller ej, om dine lån er med eller uden sikkerhed, og uanset antallet af lån, du har.

Et rentetjek oplyser dig om, hvorvidt du kan spare penge på renter ved at flytte dit lån til en anden bank. Bankerne er i konstant konkurrence mod hinanden, og derfor vil de også være i en form for ”rente-krig” for at tiltrække nye kunder – det kommer dig til gode.

Rentetjek – det hele klares online

Det er heldigvis både hurtigt og nemt at få et rentetjek af dine lån. Her på siden får du et samlet overblik over de online banker, der blandt andet tilbyder rentetjek.

I gamle dage skulle du i banken og have omlagt lån. Endnu mere besværligt blev det, hvis lånet skulle flyttes til en anden bank. Det var tungt administrativt papirarbejde.

I dag forholder det sig anderledes. Det hele klares online, og du behøver ikke at spekulere på reelle omlægninger på gammeldags facon. Faktisk kan du nøjes med at sende en forespørgsel afsted på et lån, der ligner dét, du har i forvejen. Hvis udfaldet er, at det nye lån er billigere end dit eksisterende lån, kan du vælge at optage det nye lån og indfri dit eksisterende lån med pengene. Vælger du som følge af rentetjekket at samle dine lån i et samlelån, vil du i mange tilfælde slippe helt for ulejligheden med at indfri dine eksisterende lån; det gør din nye bank for dig.

Tilsvarende lån eller omlægning af lån?

Når du søger om et rentetjek, er det nemmest at søge om et lån, der i forhold til restgæld og resterende løbetid er det samme som dit eksisterende lån. Dét gør det nemmere at sammenligne udgifter, da du kan sammenholde ÅOP for dit eksisterende lån med ÅOP i de lånetilbud, du modtager – og dermed hurtigt finde frem til den billigste løsning.

Ønsker du af den ene eller anden grund at omlægge dit lån til en kortere eller længere løbetid med tilsvarende højere eller lavere månedlige afdrag, kan det i stedet betale sig at kigge på det samlede tilbagebetalingsbeløb for at finde det lån, der samlet set er billigst.

Sådan søger du om rentetjek

Når du gerne vil have et rentetjek, er det nemt og tidsbesparende at ansøge via MitSamlelån.dk, da det er et samlet overblik over de online lån, du kan vælge imellem. Oversigten indeholder de nødvendige oplysninger om krav til alder og muligheder i forhold til lånebeløb og afbetalingsperiode, så du hurtigt kan finde frem til de lån, der kunne have din interesse.

Find mindst 2-3 lån i oversigten, der lyder tiltalende og billige. Du skal naturligvis vælge lån, hvor du lever op til alderskravet, og hvor lånebeløb og mulig afbetalingsperiode passer med dine ønsker og behov.

Herefter trykker du på ”Ansøg” ud for den udvalgte låneudbyder. Du bliver ført direkte til den online låneansøgning, hvor du indtaster information om dit ønskede lån og personlige oplysninger. Gentag efterfølgende hos den næste låneudbyder, du har valgt.

  • Ansøg om 2-3 lån
  • Sammenlign lånetilbud
  • Bekræft det bedste lånetilbud
  • Indfri dit gamle (dyre) lån ud med pengene fra dit nye (billigere) lån

Det er en god idé at sende flere ansøgninger afsted på samme tid, så du har flere lånetilbud/rentetjek at sammenligne og vælge imellem. Alle forespørgsler er uforpligtende, så du kan sagtens søge flere steder samtidig. Bliver du vurderet som værende kreditværdig og får tilbudt et lån, vil du skulle bekræfte lånet for at optage det. Du kan dermed sagtens nøjes med at bekræfte det ene lån, du ønsker, efter endt sammenligning.

Overordnet set gælder det, at jo lavere renten er, des billigere er lånet. Når du får rentetjek på dine lån, handler det altså overordnet set om at finde den laveste og billigste rente, da renten typisk er den største omkostning ved dit lån.

Generelt set er en lav rente naturligvis lig med et billigt lån. Du skal dog være opmærksom på, at renten på dit lån ikke nødvendigvis er den eneste udgift, der er forbundet med lånet, og derfor kan et lån med en lav rente sagtens gå hen at blive et alt for dyrt lån. Det skyldes, at banker og øvrige låneudbydere bruger både renter og gebyrer som låneomkostninger.

Renten er en månedlig pris på lånet regnet efter en procentsats. Gebyrerne kan derimod være tillagt mange omstændigheder, men ét af de mest almindelige lånegebyrer er etableringsgebyr (også kaldet stiftelsesgebyr eller oprettelsesgebyr). Det er altså et gebyr, du betaler, for at få etableret lånet i første omgang. Gebyrer kan også opkræves i forbindelse med indfrielse af lån før tid (indfrielsesgebyr), ligesom der kan være gebyrer i forbindelse med for sen betaling af afdrag.

Det er derfor mindst lige så vigtigt, at du kigger på gebyrer, når du vælger lån, som at du kigger på en lav rente. For at gøre det nemt for dig, er det ved lov vedtaget, at alle lån skal have oplyst ÅOP (årlige omkostninger i procent). ÅOP er en årlig procentsats for dit låns omkostninger, herunder alle typer af renter og gebyrer.

Få billig rente ved årligt rentetjek

Netop fordi bankerne er i konstant konkurrence med hinanden, anbefales det at få lavet rentetjek af dine lån jævnligt; gerne én gang om året. På den måde sikrer du dig, at du ikke betaler for meget i rente over en længere periode.

Går du meget op i at få den billigste rente, kan du også få lavet rentetjek af dine lån hvert halve år. Eftersom det hele i dag foregår via online ansøgningsskemaer, tager det ikke meget af din tid at lave rentetjek – men du kan til gengæld spare rigtig mange penge.